Sunday, November 8, 2009

Google Wave

Google Wave - servis koji će potisnuti Gmail

Na konferenciji Google I/O, održanoj u San Franciscu, Google je predstavio svoj novi e-mail servis nazvan Google Wave.


Servis Google Wave je, po navodima ove kompanije, daleko napredniji od Gmaila, no proces njegovog razvoja još traje, te samim tim nije dostupan široj javnosti.

Google Wave je napredniji u odnosu na omiljeni Gmail jer predstavlja kombinaciju standardnog e-maila i instant komunikacije (chata) te omogućava bolje i potpunije poslovne i privatne kontakte, kao i razmjenu fotografija, video snimaka i drugih sadržaja.

Autori Google Wavea, inžinjeri Lars i Jens Rasmussen koji stoje i iza projekta Google Maps, nisu htjeli dati opširnije komentare dok ne bude predstavljena prva beta verzija novog servisa.

Google Wave je servis koji bi, kako kažu u Googleu, mogao zamijeniti Gmail zbog svojih opcija koje najviše podsjećaju na one koje imaju popularni društveni sajtovi Facebook i i u SAD-u omiljeni Twitter.

Sudeći po prezentacijama sa konferencije Google Wave kombinacija e-mail, instant messaging, file sharing i software collaboration i spaja ih u jedan servis koji bi trebao da zadovolji korisničke potrebe za mailom i društvenim sajtovima.

No comments:

Post a Comment